Média

Zpět

Nemocnice musí regulovat kvůli výstavbě nového pavilonu provoz motorových vozidel uvnitř areálu

Nemocnice Šumperk zahájila stavbu nového pavilonu, ve kterém ještě letos naleznou pacienti nové pracoviště magnetické rezonance a řadu dalších ambulancí. V souvislosti s výstavbou je nemocnice nucena regulovat v areálu nemocnice provoz motorových vozidel. Návštěvníky a pacienty nemocnice tak prosí o shovívavost, neboť by stavba nového pavilonu nebyla bez těchto omezení možná.

Pacienti a návštěvníci musí počítat s určitým omezením po celou dobu výstavby, která potrvá celkem devět měsíců. Staveniště jsme bezpečnostně zajistili a zároveň jsme zrušili vyhrazená parkovací místa přiléhající ke stavbě. Současně jsme ale vytvořili velké odstavné parkoviště u budovy ředitelství, takže zaměstnanci i návštěvníci mají možnost své motorové vozidlo v areálu nemocnice zaparkovat. Vzdálenost odstavného parkoviště od centra nemocnice je cca 300 m, nicméně se jedná o dočasné opatření po dobu výstavby nového pavilonu,“ upozorňuje správce Nemocnice Šumperk Ing. Mgr. Martin Pelnář.

Po dobu výstavby dojde také k určité regulaci provozu motorových vozidel, realizace stavby tak zasáhne i část obslužných komunikací v areálu nemocnice. „Celé staveniště musí být z bezpečnostních důvodů oploceno. Z tohoto důvodu byl vytvořen srozumitelný systém navigace pohybu vozidel po areálu nemocnice a byla posílena fyzická ostraha nemocnice v denních hodinách s cílem nabídnout našim klientům informace a pomoc při průjezdu areálem. Dále jsme obnovili vjezd do areálu nemocnice z ulice Nemocniční, který je připraven jako záložní vjezdové a výjezdové místo v případě zvýšené koncentrace vozidel v areálu,doplňuje správce Martin Pelnář.

Nemocnice Šumperk zahájila stavbu nového pavilonu v polovině března. Pacienti v něm najdou například nové pracoviště magnetické rezonance, řadu ambulancí nebo mamograf. Výstavba nového pavilonu je jednou z největších investic v historii šumperské nemocnice, jejího majitele Martina Polacha bude stát výstavba i s pořízením nejmodernější zdravotnické technologie celkem 160 miliónů korun. Nový pavilon bude mít celkem dvě podlaží a s ostatními lůžkovými pavilony (A, B a také chirurgický pavilon C) bude propojen stávajícím koridorem. Pacienti tak nebudou zatěžováni složitými venkovními přesuny a vyšetření budou moci podstoupit „pod jednou střechou“.

Fotogalerie